www.wahlvaagsreiser.com

Bankok og Kohn Kaen

Reisebrev fra Nord Thailand og Sør Laos 2014

Bangkok er ikke bare hovedstaden i Thailand, den er også den viktigste inngangsporten til landet. Bangkok ligger ved bredden av elven Chao Phraya, og strekker seg over et flatt område med små elver og kanaler. Nettopp på grunn av dette, ble Bangkok en gang kalt "Østens Venezia". Navnet på byen på Thai er "Krung Thep", som betyr "City of Angels". Det fulle navn på byen består  17 ord og er registrert i Gunnies Recordbok som verdens lengste bynavn. Byen ble grunnlagt som hovedstad av kong Rama I i 1782. Pr dags dato er Bangkok en av de største byene i verden, med en befolkning på over 11 millioner. På dagtid kan dette komme opp i 15 millioner p.g.a alle pendlerne fra andre provinser som reiser inn til byen for å jobbe. Byen dekker et område 1568 kvadratkilometer med gammel og ny bebyggelse i skjønn forening. Her kombineres gamle tradisjoner sammen med industriell og kommersiell utvikling.

Dagen startet med besøk i Ancient Siam som er et friluftsmuseum i Provinsen Samut Prakan, og ligger sør for  Bangkok, med sine imponerende kopier fra Thailands kulturminner som bygninger, skulpturer og museer. Dette er verdens største utendørs museum, området er på 240 dekar og krevde hundrevis av kunstnere til å lage 115 individuelle steder.

Ancient Siam

Parken er utformet i en geografiske form av Thailand og er delt inn i fem seksjoner - sør, mellom, øst, nordøst og nord som hver forteller om historien til regionene de representerer. Parken har en rolig avslappende atmosfære, med små bekker, dammer, trær og blomster.

Dusit Maha Prasat ble bygget av Rama jeg i 1790. Nordsiden av bygningen er en av de minst endrede og mest elegante offentlige bygningene i sentrum. Byggningen har blitt brukt som statlig sted for medlemmer av kongefamilien.

Den beste måten å se Bangkok på, er å reise med Skytrain, dette er høyhastighets tog på skinner høyt over bakken. Skytrains går innom de mest sentrale stedene, fra disse er det en fantastisk utsikt over byen. The Bangkok Mass Transit System Sky Train er en avlastning for de store trafikkproblemene i Bangkok. Med Sky Train forflytter du deg over store avstander på et blunk. Sky train systemet er ganske enkelt, det består to linjer, som strekker seg i alt 23.1 km. Den ene linjen er 16.8 km lang, og går fra On Nut til Mo Chit bussterminalen (nær Chatuchak Weekend Market). Silom linjen er 6.3km fra National Stadium til Sathorn Bridge på bredden av elven Chao Praya . Stasjonene er godt merket på Engelsk ogThai. Vognene er luftkondisjonerte og ikke alt for mye trengsel, unntatt i rushtiden.

Sky Train

I Bangkok bygges det stort sett skyskrapere, dette p.g.a plassmangel.  Når det er fullt på bakken, bygger man i høyden, den ene flottere og høyere enn den andre. På toppen er det restauranter der du kan nyte et godt måltid og flott utsikt over byen.

Mens Nord Thailand og Laos var det egentlige målet for denne turen, så var Bangkok det perfekte stedet og tilbringe en dag eller to i starten på vår reise. Vi synes Bangkok er en fasinerende by, med alle templer, forretninger og stort utvalg av restauranter, gatekjøkken og det pulserende livet av mennesker og trafikk. For Shoppere er det store kjøpesentre i området ved Pratunam og Richard Street som er trekkplasteret. Her er det mange forretninger som selger dyre smykker, klær,Thaisilke, elektronikk, trekunst, skreddersydde klær, skinnvarer mm.  Livet i denne byen stopper aldri, liv og aktiviteter 24 timer i døgnet, for de som vil være med.

Bang Pu Seaside Resort

Restauranten

Bang Pu Seaside Resort i Samut Prakan er verdt et besøk. Hit kommer det tusenvis av måker under trekket i April og Mai måned. Her kan du også få med deg en nydelig solnedgang og kjenne den friske kjølige havluften, mens du nyter en bedre middag på restauranten ytterst på bryggen.

Solnedgang over innseilingen til Bangkok.

Khon Kaen

 Etter 2 hektiske døgn i Bangkok er vi klare for avreise, 445 km med bil fra Bangkok, nordover til byen Khon Kaen. Byen er hovedstaden i provinsen Khon Kaen, Dette er det administrative og pedagogiske senter i nord-øst Thailand. Khon Kaen er et symbol for dinosaurer, fordi på territoriet til en av de lokale nasjonalparkene ble det funnet Dinosaurbein. Her finnes også et Dinosaur Museum. Vi bodde  en uke sammen med min bror Olav og hans kone i deres ferie hus i Khon Kaen. Dette ble utgangspuntet for daglige turer rundt i distriktet og landsbyene Takasam og Loi, der vi besøkte Eos familie.

Laos.

Vil du ha en ny og uvanlig opplevelse, som for alltid vil forandre ditt syn på verden?  Da bør du reise gjennom Laos. Det er mye å oppleve i den uutforskede delen av Indokina. Som de gamle templene i det sørlige Laos, enorme grotter, store fossefall, eller vandre i jungelen noen dager. Du kan leie båt og seile nedover Mekongelven. Her er tiden skrudd mange tiår tilbake.

Vi startet fra Khon Kaen i Thailand. Kjørte med bil 350 km til grensen, her overnattet vi på motellet Peerada River View Ressort ved Mekong elven.

Motellet Peerada River View Ressort ved Mekong elven

Morgenstemning ved Mekong elven

Reisen i Laos fortsetter på faneblad Laos 2014

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...