www.wahlvaagsreiser.com

Fotoalbum

Vår reise i Tanzania 2009 


Her kan du lese litt faktaopplysninger og informasjon om de stedene vi besøkte.

Se bildene lenger nede siden!

  Arusha National Park
 
I denne parken er det flere små vann, i og rundt vannet kan du se mange fugler og dyr.  Mt. Meru 4566 moh ligger også her. Inne i parken er det skog og sletter med mange bufallo, giraffer, antiloer mm..

Serengeti National Park
Ngorongoro Serengeti nasjonalpark ligger nord i Tanzania. Nasjonalparken ligger vest for Mt.Meru og Kilimanjaro, på grensen til Kenya, som er en del av Riftdalen.  Parken omfatter 14 763km². På kenyansk side av grensen ligger Masai Mara naturreservat. Serengeti er kjent for sin årlige trekk av millioner av gnuer, her er det mengder med løver, leoparder, elefanter, neshorn og afrikanske bøfler. Nær parken ligger Olduvai-ravinen hvor mange av de eldste hominid–fossilene og gjenstander har blitt funnet

Crater
Ngorongoro naturvernområde er et 8 292 km² stort naturvernområde  i Tanzania. Verneområdet ligger i en høyde på mellom 1 020 og 3 587 moh og grenser mot Serengeti nasjonalpark i nordvest. Området har verdens tetteste bestand av storvilt. I all vesentlighet omfatter verneområdet Ngorongoro-krateret, Olmotikrateret, Oldonyo Lengai-krateret og Empakaai-krateret, samt dyrelivet og menneskene omkring 52 000 masaier og buskapen deres som lever innenfor verneområdet.

Olduvai Gorge
Olduvai Gorge, blir kalt menneskets fødsels-sted.  Louis og Mary Leakey brukte 60 år av sine liv i Olduvai Gorge hvor de lette etter menneskets forfedre. Her fant de hodeskaller og fossile avtrykk av fotefar fra  Homo Erectus og Homo Sapiens.

Manyara National Park
Parken ligger i den store Rift Valley og dekker 330 km2.  Halve parken består av innsjø, resten utgjør en smal stripe langs kanten av innsjøen og Rift Valley-skråningen. Her er det en frodig  vegetasjon  som går over i savanne langs sjøen. I Manyara kan du oppleve å se løver som klatrer i trærne. Parken har et rikt dyreliv som man kan oppleve innenfor et lite område.

Tarangire National Park
 Tarangire National Park ligger ca 12 mil  fra byen Arusha på  sørøstsiden av lake Manyara. Denne National Parken har for det meste savanne, her er det et rikt og variert dyreliv med bla. elefanter, sebra, gnu, gaseller, impala og giraffer med mere. 
 
Usambara Mountain
Usambara Mountain ligger i den nordøstlige delen av Tanzania mellom Kilimanjaro og Indiahavet i regionen Tanga. Denne vakre og frodige området er et litt annerledes sted fra Tanzanias National Parker og byer. Her er det et behagelig klima i 2300 m høyde.  Fjellområdene innbyr til fotturer, og på bilturen opp til 1800 meter får du oppleve en spektakulær kjøring.


Bomani Beach Bungalows Mlingotini.

Bomani Beach Bungalows ligger 60 km nord for Dar es Salaam i Milingotini Village. I denne landsbyen bor det ca 3000 mennesker. Her er det hvite sandstrender med krystallklart rent vann. Utenfor stranden ligger en lagune og Mangroveskog.
Her kan du dra ut for å snorke på koralrevene, seile ut med de små lokale fiskebåtene for å fiske eller nyte sol og sjø mens du seiler av sted til en av de små øyene for å svømme i det Indiske Hav.Klikk på bildene for å få større bilder!

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...