www.wahlvaagsreiser.com

http://www.wallacegenetic.org/rainforest.php
Many children and adults are alive today because of plants found in the rainforests. Fifty years ago, acute lymphoblastic leukemia was a lethal disease. However, thanks to the discovery of a medicine derived from a rainforest plant, we now have an 85% cure rate of childhood leukemia.

http://www.regnskog.no/
Regnskogen koker over av liv og konkurransen mellom artene er stor. Her finner du en serie artikler skrevet av Arild Hagen fra NRK om de mange livsformene og tilpasningene som utspiller seg i regnskogen.

           
Regnskogfondets bildegalleri
http://www.regnskog.no/galleri.html


Møte med Black Mamba
Svart mamba er verdens raskeste slange med en toppfart på ca 19 km/t. Den er også en av de giftigste slangene i verden, og den nest lengste giftslangen etter kongekobraen. Mambaer er aggressive og raske og et bitt kan være dødelig giftig. Uten medisinsk behandling med motgift er sannsynligheten for et dødsfall nær 100%. Giften virker lammende på musklene og stanser åndedrettet. 

Dette bildet av en Svart Mamba er tatt en tidlig morgen utenfor hytta vi bodde i på savannen i Mikumi National Park. Vi var i ferd med å gå bort til Jeepen for å dra på Safaritur da jeg nesten tråkket på den. Det som kunne ha skjedd da er vel ikke vanskelig å tenke seg.

Papua Ny-Guinea
Papua Ny-Guinea ligger vest i Stillehavet, og omfatter den østlige delen av verdens nest største øy Ny-Guinea, og en rekke mindre øyer. Den vestlige delen av Ny-Guinea tilhører Indonesia. Landet grenser til Indonesia i vest. Tidligere var den nordlige delen av øya tysk koloni, mens den sørlige var britisk og senere australsk koloni.

http://www.lonelyplanet.com/papua-new-guinea

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...