www.wahlvaagsreiser.com

Reisenskildring fra Sør Laos

Grenseovergangen mellom Thailand og Laos

Neste dag fikk ordnet visum og stemplet passene ved grenseovergangen ved Vangtao i det sørlige Laos, Visum koster 35 dollar. Vær forberedt på å betale noe mere, da tollerne og grensevaktene har for vane å legge på noen ekstra dollar. Vår Thailandske guide og sjåfør møtte oss her.  Etter grenseovergangen satte vi kursen for det sørlige Laos. Første stopp Champasak Grand Hotell, her sjekket vi inn og avlevert bagasjen, før vi reiste videre til Vat Phu.

Champasak Grand Hotell i Pakse.

Veien inn til Vat Phou.

Ruinene av Vat Phou ligger ved foten  av Mount Phu, ca 6 km. fra Mekongelven og er tempelruiner i provinsen Champasak. I starten var tempelkomplekset tilknyttet shivaistskimi kulturen, som senere ble et senter for Theravadabuddhismen.

Byggingen av Templene startet år 500 e.Kr, de første tempelbyggningene ble bygd av tre. 100 meter fra templet og opp den bratte fjellsiden med flere hundre trappetrinn ligger den hellige kilde. Vannet fra  kilden skal etter sigende gjøre en syk person frisk. Sør for hovedtempelet er det et relieff av den hinduistiske treenighet, og i nord avtrykk av Buddhas fot. Her er ruinene av et hinduistisk hellig sted, der det er hogd ut en elefant og en krokodille. Det antas at disse steinene ble benyttet til menneskeofring.

Det antas at disse steinene ble brukt til menneskeofring.

På toppen av ruinene er det en fantastisk utsikt over området, herifra kan du skimte Mekongelven i det fjerne. I 2001 ble Vat Phou  innskrevet  UNESCOS verdensarvliste.

Utsikten over en del Vat Phou.

Mekongelven

Mekongelven er livsnerven i Laos,  en handelsrute, en kilde til mat og vann, og et sosialt senter for bosetningene langs elven. Lokalt blir elven kalt for The Mother of Waters. Mekongelven har blitt æret og dyrket i tusenvis av år.
og er den viktigste transnasjonale elv i Asia.

Elven starter i Tibet, den renner gjennom Kinas Yunnan provins videre gjennom Burma, Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam. Underveis er det mange stryk og det er meget vanskelig å navigere med båt. På sin ferd skifter elva flere navn. I Kina kalles den Lancang Jiang (Turbulent elv), i Laos og Thailand - Mae Nam Khong (mor vatn) i Kambodsja - Tonle Thom (Det forenede vannet), mens i Vietnam - Song Lon (Store elv).

Båtreisen på Mekong

Fossefallene på grensen til Kambodsja.

Khone Falls og Pha Pheng Falls ligger i Champasak Provinsen.  på Mekongelven i det sørlige Laos, nær grensen til Kambodsja. Khone Falls og er det største fossefallet i Sørøst-Asia. Fossefallene gjør at det dannes tusenvis av små og store øyer, noe som gir området  navnet  Si Phan Don eller de 4000 øyer .

Det  høyeste fossefallet er på 21 meter, og rekken av stryk strekker seg over 10 km.  Den gjennomsnittlige vannmengden som renner ut i er på 11.000 m3 /s
Fossene er et  hjem for plabuck, en truet art av steinbitslekten, som sies å være den største ferskvannsfisk i verden. Plabuck påstås å nå lengde på 3 m, og vekten kan komme opp i 300 kg.

Fossefallene Tat Fan in Laos

Tat Fan er en av de høyeste og mest spektakulære fossene i Laos. Der to fosser stuper rett ut av regnskogen og 160 m ned i avgrunn. Utkikkspunktet er på Tad Fane Resort, som ligger i en tett jungel på andre siden av dalen, der du kan betrakte de spektatulære fossefallene.

Fossefallene sett fra utkikkspunktet ved Tad Fane Resort.

160 meter fritt fall.

Landsbyene Takasam og Loi

Etter 3 dagers reise i det sørlige Laos, dro vi tilbake til Thailand og Khon Kaen. Det ble også tid til besøk i landsbyene Takasam og Loi, der vi fikk omvisnig på Eo og Olavs Gummiplantasje, samt hilste på Eo sin familie.

Olav tar en visuell inspeksjon av deres gummiplantasje

Innhøsting av sukkerrør.

Valley Garden Resort

Den siste uken tilbrakte vi på Valley Garden Resort som  ligger på et høydedrag i Muak Lek, Saraburi distriktet, 150 km nord for Bangkok. Ikke så langt fra området ligger også Khao Yai Nasjonalpark, Her fikk vi flott natur, stillhet og den roen vi ønsket oss som avslutning på ferien vår.

Valley Garden Resort

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...