www.wahlvaagsreiser.com

Bilder fra vår ferie i Kemer Tyrkia

Kemer Tyrkia

Feriebyen Kemer ligger ved den naturskjønne middelhavskysten  og er et strategisk punkt for å besøke historiske steder. Kemer ligger 35 km sørvest for Antalya, byen har mange  flotte hoteller, restauranter og barer.
Kemer er en by for å nyte det beste av Tyrkia. Her får du oppleve historiske steder og ruiner av oldtidsbyer.
Her finner du St. Nicholas kirken, Det var her i Tyrkia den sanne historien om Santa Claus begynner med Nicholas, han var født i det tredje århundre i landsbyen Patara. På den tiden var området gresk og er nå på sørkysten av Tyrkia. Nicholas brukte hele sitt liv til å hjelpe de fattige og syke. Biskop Nicholas ble kjent over hele landet for sin generøsitet til de trengende og hans kjærlighet til barn. Kemer har en rekke attraksjoner å tilby tilreisende turister og ferierende fra hele verden. Her får du oppleve det vakre Middelhavet. De vakre strendene og vikende. Strendene er en blanding av stein og sand. Det er mange historisk viktige steder på kort avstand fra Kemer. Og selvfølgelig, har Kemer mange lokale attraksjoner og  reiseopplevelser. Et stykke nord for Kemer ligger Pamukkale, som betyr ”bomull slottet”  Dette er et historisk sted med en fantastisk og spektakulær utsikt over området. Her er blendende hvite kalkholdige terasser som er formet av kalkstein, varme kilder, stalaktitter og  jettegryter. Restene av den gamle byen Hierapolis ligger også  i dette  vidunderlige området.Hotellet vi bodde på

Stian tar salto i bassenget

Badestranden i Kemer

Hotellområde

Kekova øyene og den forsvunne byen Atlantis

Semena (Den synkene byen). Her ute på Kekova øyene forsvinner ruinene fra oldtidsbyen ned i havet. Dette mener man er jordskelv som har forårsaket.


Semena (Den synkene byen).

Semena (Den synkene byen).

Pamukkale

Pamukkale, som betyr "bomull slottet" på tyrkisk, er et naturlig område i Denizli provinsen sørvest i Tyrkia. Byen inneholder varme kilder, terrasser av karbonat mineraler som er igjen av rennende vann. Den ligger i Tyrkias indre Aegean region, i  Menderes dalen. Den antikke byen Hierapolis fikk vi også tid til å besøke. Byen er bygget på toppen av det hvite "slottet" som er totalt ca 3000 meter lang, 600 m bred og 160 meter høyt. Her i ruinene av Hierapolis kan man se restene av 2000 år gamle templer og andre greske monumenter.


Pamukkale, som betyr "bomull slottet"

Sølvi og Stian gjør seg klar til å bade i de varme bassengene. Det sies at man blir vakker og frisk av å bade i kildevannet som inneholder kullsyre.

Oldtidsbyen Hierapolis


  Necropolis betyr kirkegård. På gresk språk betyr det den døde byen. Necro: døde, Polis: by. er en av de største kirkegårder i Anatolia.  Hierapolis har ca 1200 graver.
Det er 4 ulike typer av graver her og hører til hellenistiske, romerske og østromerske perioder. Byen var ikke i seg selv så veldig stor, men den har et stort nekropolis fordi det var en hellig by og gamle folk pleide å komme hit for å bruke de termiske badene, og tilbringe sine siste dager her, og mange av dem døde og ble begravet her. I tillegg er noen av de menneskene som bodde i nærheten også gravlagt her etter deres ønsker.


På seiltur langs den Tyrkiske kysten

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...