www.wahlvaagsreiser.com

Ferietur til Marmaris Tyrkia 1998

Marmaris

Marmaris er en havneby og et turistmål på middelhavskysten, som ligger sørvest i Tyrkia. Marmaris viktigste inntektskilde er turisme. Det er ikke mye igjen av den søvnige fiskelandsbyen som Marmaris var bare for noen få tiår siden. Byen ligger mellom to fjell ved sjøen. Byens befolkning er på ca 28000 og vokser til  300 000 - 400 000 mennesker i løpet av turistsesongen. Marmaris har et middelhavsklima. En varm, fuktig sommer og kald regnfull vinter. Om sommeren kan temperaturen komme opp i 40 -45 grader. Her er et viktig senter for seiling , det finnes to store og flere mindre marinaer. Fra Marmaris kan du reise med ferge til den greske øya Rhodos. I dag er Marmaris  en av de mest populære feriestedene  i Tyrkia. 50 km fra Marmaris ligger oldtidsbyen Efesos som også er verdt et besøk.


     

Båttur langs den Tyrkiske kysten

På tur langs kysten av Tyrkia. På denne turen slappet vi av med bading, grilling og soling. En stopp ble det også i Pirat Bay.

Bading i Pirat Bay

Tur til oldtidsbyen Efesos

Efesos ligger på vestkysten av Lilleasia, nær dagens Selçuk, i Izmir provinsen. I den romerske perioden var det i mange år den nest største byen i Romerriket. Efesos hadde en befolkning på mer enn 250.000 i det første århundre f.Kr., som  gjorde den til den nest største byen i verden.


     

Byen er kjent for Temple of Artemis (ferdig rundt 550 f.Kr.), en av de syv underverker Ancient World. Tempelet ble ødelagt i 401 e.Kr. av en mobb ledet av St. Johannes Chrysostomos. Keiser Konstantin I bygget mye av byen. Byen ble igjen delvis ødelagt av et jordskjelv i 614 e.kr


     

Å vandre her blant ruinene, er en reise i antikken

Teatret i Efesos var det største i den antikke verden, med plass til 25 000 tilskuere. Her ble det utspilt kamper mellom gladiatorene og ville dyr. Gladiatorene var datidens idrettshelter.

Sølvi skuer ut over Teatret

Efesos var en av de sju menighetene i Asia som er sitert i Johannes Åpenbaring. Johannesevangeliet kan ha vært skrevet her. Dagens arkeologiske området ligger tre kilometer sørvest for byen Selçuk, distriktet  Izmir provinsen, Tyrkia. Ruinene av Efesos er en favoritt internasjonalt og lokal turistattraksjon. Delvis på grunn av dens lette tilgang fra Adnan Menderes Airport og via havnen i Kusadasi. Dagens Efesos er et valfartsmål for spesielt turister og de besøker i første omgang de antikke, arkeologiske ruinene etter teateret og biblioteket.


Dalyan – Kaunos

På denne turen reiste vi ut på middelhavet der vi badet og solte oss, slappet av og nøt naturen. Dalyan-Kaunos ligger øst for Marmaris.


     

Vi reiste med en stor båt, ved ankomst Turtle Bay gikk vi over i mindre båter som førte oss opp elven til Dalyan og Kaunos. Nydelig natur, høyt siv omringet oss. Små bebodde steder dukket opp innimellom. Turen er en kombinasjon av hav, elver, historie og nåtid. Vi besøkte også imponerende klippesteinsgravene. Vi fikk også prøve leir/mudder bad, smurte oss godt inn og lot det tørke litt. Dusjet etterpå, det var ingen lett jobb å få av all leira. Det var verdt arbeidet for vi ble jo 10 år yngre!! Etter det badet vi varmt mineralvann.


 

Sølvi og Stian tar mudderbad

Jeepsafari

På denne turen reiste vi fra byen Icmeler. Vi kjørte på kronglete støvete veier, over elver og bekker. Alt gikk i rolig tempo slik at vi fikk tid til å nyte naturen og fotografere.


     

På turen mot byen Degirmeni passerte vi mange ruiner fra oldtiden. Etter en stopp i denne byen kjørte vi gjennom skog og fjelllandskap med bratte stup, mot neste sted som het Bordubet, en øde badestrand med navn Sandy Beach ved Egerhavet. Her badet og slappet vi av før vi fortsatte mot Waterfall i Turgut, her var det fosser og badekulper rike på mineraler. Nydelig sted! På turen tilbake til Marmaris besøkte vi Moskene.


     

Sol og badeliv i Marmaris

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...