www.wahlvaagsreiser.com

Turen til Ruaha nasjonalpark

Kjøreruten Udzungwa - Ruaha nasjonalpark 639 km

Veien vestover til Ruaha var bred og nyasfaltert, og i de små landsbyene vi passerte var det store fartsdumper. Tross dette var det mange trafikkulykker her. Største årsaken til ulykkene var varmgang fra asfalten, utslitte dekk og stor fart. Etter 11 timer på landeveien var vi fram ved grensa til Ruaha nasjonalpark. (Vi var også her i 2009). Tidligere var Ruaha utilgjengelig, det har gjort den til en av Tanzanias best bevarte nasjonalparker. Ruaha er 13000 kvadratkilometer med villmark. Ruaha elva renner gjennom den østlige delen av området og har gjennom tidene gravd ut spektakulære juv. Elva er hjem for tusenvis av flodhester og krokodiller. Alle dyr kommer hit for a å slukke tørsten. Da kan det fort bli noen kamper, for løver, hyener og andre rovdyr er jo bestandig sulten! Med en rik og variert vegetasjon og dyreliv er Ruaha et safariparadis. Terrenget er spesielt bra for å observere dyrene, og atmosfæren er unik. Vi kjørte tre dager i Ruaha, og fikk oppleve rovdyra på nært hold. En stor flokk med løver forsynte seg av en giraff. (Etter lukta å bedømme var giraffen tatt av dage dagen før). Vi bivånet dette lenge, etter at løvene hadde spist seg mett, var det sjakalene og gribbene sin tur. Her skal intet gå til spille.

Et vanlig syn på veiene i Tanzania.

Ruaha er kjent for sitt ville landskap og et mangfold av dyr.

Hvis du besøker Ruaha mellom mai og desember, kan du nyte det fantastiske opptog når hundrevis av dyr samles rundt vannhullene og elvene. Dette er en unik mulighet til å se dyrene i all sin naturlige variasjon. Her kan du oppleve å se flodhester, krokodiller, løver, leoparder, bøfler,

spiralhorn hjort , afrikanske jakthunder, flekkete hyener, sjakaler og en rekke andre arter, som for eksempel vannbukk, impala, små og store kudu, sjiraffer, vortesvin, antiloper, gaseller og geparder. Den største bestanden er det store antallet med ca 8000 elefanter.

Nok mat til hele løvefamilien.

God og mett

Gribbene venter på å få komme til i matfatet.

Ruaha Nasjonalpark har et samlet areal på 12 950 kvadratkilometer, her lever ca 8000 elefanter.

Vortesvin

Å leve eller dø.

Ruaha elven

Ruaha River Lodge.

Giraffen drikker ofte og i små porsjoner på grunn av den relativt risikable posisjon den inntar med framføttene ut til siden. Når den står i en slik stilling er den ett lett bytte for rovdyr.

Naturen og dyrelivet her forandrer seg hver gang du snur på hodet.

Leoparden har en enorm styrke og utholdenhet og kan dra med seg byttedyret opp i et tre.

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...