www.wahlvaagsreiser.com

Rundreise i Tanzana

Kart over Nasjonalparkene i Tanzania

Dobbelklikk med venstre musetast på kartet for å zoome inn

Dar es Salaam-Ruaha-Katavi-Kigoma ved Lake Tanganyika og Gombe nasjonalpark

Rundreise i Tanzania 2011

Den 12. September 2011 satte vi kursen mot Tanzania igjen. Sent om kvelden ankom vi Dar es Salaam, vi overnattet på Hotel Slipway. Etter en god natts søvn, tok vi fatt på vår rundreise. Vår trofaste sjåfør og guide, Joseph hentet oss.

Vi startet i Dar es Salaam, via Mikumi til Udzungva nasjonalpark. Byen Iringa, Ruaha nasjonalpark tilbake til Iringa derfra til Mbeya videre til Tunduma som er grensa til Zambia. Byen Sumbavanga og til Katavi nasjonalpark, så Kigoma ved Lake Tanganyika, derfra 3 timers tur med en overbefolket lokalbåt til Gombe Stream nasjonalpark (sjimpanseland), det ligger ved grensa til Burundi. Så tilbake til Kigoma. Videre til Lake Victoria og ferge over til byen Mvanza (også ved Lake Victoria). Derfra gikk turen til Serengeti nasjonalpark. Fra Serengeti reiste vi med bushfly tilbake til Dar es Salaam. Videre med bil de siste 6 mil til Bomani beach Bungalows i landsbyen Mlingotini, der hadde vi 8 dager sol, bading og avslapping . Det ble litt av ei rundreise, veiene var heller ikke av den beste kvalitet, noe var bra. Men hva har det å si når man får så mange flotte opplevelser. Vi fikk se det meste av dyra i deres rette element, så som jakting og ikke minst fortæring av sine bytter. Masse spennende mennesker, da mener jeg lokalbefolkning og ikke turister. Vi sov i telt og våknet av løvebrøl. Ble passet på av pil og buebevepnede vakter, og vi følte oss helt trygge. Vi overnattet på Hotell, Hostell, hytter og i telt. Kjørte gjennom farlige strekninger, hadde også politieskorte på enkelte strekninger p.g.a. landeveisrøvere. Alt gikk veldig bra , ikke "mistet" vi så mye som ei krone, ikke ble vi syke, bare gode opplevelser.

Ikke den beste komforten og bekvemmeligheten på alle plassene vi bodde, men vi har selv valgt å ha det slik. Vår rundreise tok 18 dager, og vi tilbakela 3700 km.

Klikk på linken under for å besøke AD Travel som vi har reist med fire år på rad.
 http://www.pearljourneys.com/

Kigoma-Mwanza ved Lake Victoria-Serengeti-Dar es Salam-Bomani Beach Bungalows i Mlingotini

Bomani Beach Bungalows

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...