www.wahlvaagsreiser.com

Mikumi Nasjonalpark

Mikumi Nasjonalpark

 Vi startet fra Ruaha på morgenen, etter noen timer kjøring hadde vi en stopp med lunsjpause i byen Iringa, deretter fortsatte vi mot Mikumi. Vi ankom Parken  etter 8 timer og 400 tilbakelagte kilometer.  Før vi kom til innkjørselen kunne vi allerede se giraffer, elefanter, sebraer og impala ved siden av veien. Denne fartsåren fra sør i Tanzania til Dar Es Salaam har mange fartsdumper og fartsbegrensninger, likevel har kjøretøyene en tendens til å ha for stor fart. Dette får store konsekvenser for dyrene, det er ofte å se flodhest, sebra, gnu og Impala ligger ihjelkjørt langs veien gjennom parken. Mikumi Nasjonalpark er en meget populær park på grunn av sin tilgjengelighet. Den ble erklært som nasjonalpark i 1964, men det var ikke før 1975 at parken fikk sin nåværende form. Tre sider av Mikumi har fjellkjeder som sine naturlige grenser. Fra sør via vest til nord dannes grensen av Lumangofjellene og i øst av Ulguru fjellene. Med sine 3220 kvadratkilometer, er Mikumi en av de minste National Parkene i Tanzania.

Hytta vår i Mikumi Nasjonal Park.

Tre halvvoksne løveunger fortærer en gnukalv som løvemor har drept.

Løvemoren overvåker det hele når ungene prøver å fortære gnu kalven.

Savannen i Mikumi

Løvens brunstbrøl kan høres på ni kilometers avstand. Løver parer seg i snitt 2,2 ganger i timen under brunsten, som varer i fire dager.

Ved ankomst sjekket vi inn på en av hyttene. I 2008 besøkte vi også denne parken, vi gledet oss til å oppleve dette stedet igjen. Mikumi er best å besøke i den tørre sesongen. Vanligvis er det færre arter å se i regntiden april og mai. Under den varme og tørre perioden, kan man se flere dyrearter. Disse omfatter flere typer giraff, kudu, eland, gnu, sebra, løver, leopard, antiloper, bøfler og elefanter. De to dagene vi kjørte rundt i parken fikk vi se de fleste av dyreartene, tross den ekstreme tørken som har tvunget mange av dyrene på vandring sørover til Selous Nationalpark ,som grenser til Mikumi. Selous har mer vann, Rufiji River renner gjennom den. Etter 2 dager og masse opplevelser tok vi fatt på veien til AD Travel Bungalows i landsbyen Mlingotini.

Solnedgang over Mikumi

Nyeste kommentarer

15.01 | 17:26

Hei John Egil Takk for kommentaren på min hjemmeside. Hils ...

14.01 | 23:17

Hei Harry..etter å ha sett gjennom sidene med masse flotte bilder og go...

18.11 | 12:46

jeg er halvt filippinsk

19.11 | 00:58

Hei Harry! Vi liker siden din. Mange flotte bilder. Vi får reisefeber av å se p...